Do košickej ZOO prišlo mláďatko bieleho tigra

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 13:01 • 2 min
Do košickej ZOO prišlo mláďatko bieleho tigra

KOŠICE – Aktuálnou novinkou v košickej zoologickej záhrade (ZOO) je ročné mláďa bieleho tigra menom Salim. Do Košíc prišiel dočasne z bratislavskej ZOO, kde nemali na jeho chov vhodné podmienky. Salim sa teraz zoznamuje s novým prostredím.

slovakia

left justify in out

Návštevníci môžu Salima vidieť v chovnom zariadení domáceho tigra Luckyho. Tigre sú oddelené, vo výbehu sa striedajú. Salim váži do 100 kilogramov. V Košiciach bude zopár mesiacov.
Biely tiger je farebným variantom tigra indického. Biele sfarbenie srsti je znakom čiastočného albinizmu, ktorý znamená nedostatok farbiva. Prvého bieleho tigra v prírode odchytili v Indii v roku 1951. V súčasnosti žije v zajatí niekoľko stoviek bielych tigrov.


V košickej ZOO už postupne vypúšťajú zvieratá do výbehov. Častejšie možno vidieť malpy, lemury, tamaríny, zebry, ale aj obľúbené tučniaky. Ako informovala hovorkyňa košickej ZOO Eva Malešová, návštevníkom pripravili počas veľkonočných sviatkov zaujímavý program. V sobotu o 13:00 sa môžu tešiť na komentované kŕmenie medveďov. V ten istý deň o 14:30 bude zaujímavé pozorovať makakov magotov. Nedeľa bude patriť v ZOO športovcom. Spoločnosť ActiveLife pripravila už 3. ročník Behu v ZOO.


Na Veľkonočný pondelok popoludní v ZOO naplánovali prvú jarnú prehliadku. Na návštevníkov bude pri vstupe do ZOO o 14:30 čakať sprievodca. ZOO zvažuje, že počas Veľkej noci upraví otváracie hodiny, v prípade pekného počasia bude ZOO otvorená o hodinu dlhšie, teda do 18:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies