Do Košíc sa vracia tréner Rostislav Čada

NETKY.SK • 12 Október 2015, 08:17 • 2 min
Do Košíc sa vracia tréner Rostislav Čada

KOŠICE - Trénerské provizórium v tíme hokejového majstra HC Košice po sobotňajšej rozlúčke s Petrom Oremusom trvalo len veľmi krátko. Už v utorok predpoludním by sa na tréningu v Košiciach mala predstaviť staronová tvár - Rostislav Čada.

slovakia

left justify in out

Vedenie "oceliarov" sa dohodlo na pôsobení 61-ročného kormidelníka v majstrovskom tíme HC Košice do konca aktuálnej sezóny 2015/2016. Jeho asistentom bude 34-ročný bývalý útočník a košický hokejista, doterajší tréner mládežníckych družstiev HC Košice Marcel Šimurda. Informuje o tom webová stránka HC Košice. Nedeľňajšie víťazné stretnutie Tipsport ligy na ľade Banskej Bystrice (3:0) odkoučoval v tíme Košíc "na záskok" mládežnícky tréner Miroslav Marcinko.

"Rostislav Čada bol najhorúcejším kandidátom na uvoľnenú pozíciu hlavného trénera. Dokonale pozná prostredie aj chlapcov v mužstve. Sme radi, že sme sa dohodli tak rýchlo," vyjadril sa generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš pre hckosice.sk.

S menom Rostislava Čadu sa spájajú viaceré úspechy HC Košice. V sezóne 2007/2008 priviedol mužstvo do pamätného finále so Slovanom Bratislava. Potom odišiel do Švajčiarska, ale návrat znamenal v sezónach 2009/2010 a 2010/2011 dva majstrovské tituly a zavŕšenie majstrovského hetriku. Neskôr pôsobil v KHL v Avangarde Omsk aj Slovane Bratislave. Belasých doviedol hneď v prvej sezóne ich účinkovania v nadnárodnej súťaži do play-off. V uplynulom ročníku koučoval tím Bílí Tigři Liberec v českej najvyššej súťaži, s ktorým sa v januári tohto roku nečakane rozlúčil zo zdravotných dôvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies