Do Košíc by mali jazdiť aj České dráhy, nasledujú konkurenciu

NETKY.SK • 12 August 2014, 14:12 • 2 min
Do Košíc by mali jazdiť aj České dráhy, nasledujú konkurenciu

BRATISLAVA/PRAHA - Východoslovenské Košice sú najnovším hitom českých železničných dopravcov, konštatuje dnešné vydanie českých Hospodářskych novín (HN).

slovakia

left justify in out

Leo Express, RegioJet aj České dráhy postupne oznámili, že svoje najlepšie vlaky jazdiace medzi Prahou a Ostravskom predĺžia až na východ Slovenska.
     

"Rokujeme so slovenskými železnicami o tom, že by sme od decembra jazdili do Košíc pendolinom," uviedol šéf Českých dráh Daniel Kurucz. Na testovaciu jazdu Slovenskom má pendolino vyraziť začiatkom septembra.
     

Tvrdé konkurenčné prostredie, ktoré v súčasnosti panuje medzi Prahou a Ostravou, sa tak podľa HN prenesie aj na trať smerujúcu do Košíc. Noviny pripomínajú, že ide o najdlhšiu železničnú trasu z Prahy, s ktorou nie sú spojené žiadne administratívne prekážky a je po nej vysoký dopyt cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies