Do korupčnej kauzy je údajne zapletený aj Slovák Jozef Marko

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 10:29 • 2 min
Do korupčnej kauzy je údajne zapletený aj Slovák Jozef Marko

Do korupčnej kauzy je údajne zapletený aj Slovák Jozef Marko

slovakia

left justify in out

Jeden z funkcionárov Európskej futbalovej únie (UEFA) čelí podozreniu, že sa zapojil do manipulovania zápasov organizovaných úniou. Podľa informácií nemeckého magazínu Der Spiegel ide o slovenského člena rozhodcovskej komisie Jozefa Marka.
      Periodikum sa odvoláva na spis bochumskej prokuratúry, ktorá vyšetruje rozsiahly korupčný škandál. Marko sa údajne 22. októbra 2009 stretol s Marijom C., ktorý sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe.
      Z odpočutých telefonátov údajne vyplýva, že 64-ročný Marko mal v rozhodcovskej komisii zabezpečiť, aby bol bosniansky arbiter Novo Panič preradený do vyššej kategórie a mohol pískať a tiež manipulovať stretnutia Európskej ligy UEFA.
      Panič mal podľa vyšetrovacieho spisu s Marijom C. dohodnutý aj ďalší korupčný obchod. V novembri 2009 prevzal od neho v Lugane 50.000 eur za zmanipulovanie kvalifikačného stretnutia výberov do 21. rokov medzi Švajčiarskom a Gruzínskom, ktoré viedol. UEFA ho následne potrestala doživotným zákazom činnosti.
      Dokumenty s dôkazmi proti Markovi má podľa periodika únia už pol roka k dispozícii. "Koncom mája s ním hovorili zástupcovia UEFA," napísal der Spiegel.
      Markova verzia je však iná, podľa magazínu s ním o tejto veci nikto nehovoril a všetky obvinenia odmietol. "Prečítal som si ten článok v Spiegeli a nie je mi v tejto chíli ľahko. Jediné, čo k tomu môžem povedať, že to, čo je tam napísané, nie je pravda. Viac podrobností neviem ani ja. Je mi to veľmi ľúto, ale neviem k tomu povedať viac. Mrzí ma, že som sa dostal do takéhoto svetla, ale opakujem, to čo tam je napísané nie je pravda,"

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies