Do konca týždňa treba počítať s poľadovicou i hmlou, niekde sa tvoria aj snehové jazyky

NETKY.SK • 25 Január 2018, 09:08 • 2 min
Do konca týždňa treba počítať s poľadovicou i hmlou, niekde sa tvoria aj snehové jazyky

BRATISLAVA- Vodiči by mali byť posledné dva pracovné dni na cestách opatrní. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred poľadovicou, komplikácie môže miestami spôsobiť aj hmla.

slovakia

left justify in out

Poľadovica potrápi vodičov najmä doobeda. 

 

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.


Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov. Na cestách II/581 Dubník - Nové Mesto nad Váhom, III/2530 Hodruša-Hámre - Žarnovica a cestách III. tried v obvode Nová Baňa je poľadovica. Miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra sa nachádza na cestách III. tried v obvodoch Nová Baňa a Stropkov.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem HP Huty a Čertovica, kde je povrch vozovky pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch, na HP Vrchslatina, Besník a Herlianske sedlo do štyroch až piatich centimerov. Na HP Cukmantel sa na vozovke miestami vyskytuje zľadovatený sneh do dvoch centimetrov.

Upozornenie pre vodičov: 

Hmla s dohľadnosťou zníženou na 100 m je v lokalitách Banská Štiavnica, Považská Bystrica, Čebovce, Veľký Krtíš, Púchov, Slovenské Kľačany, Bytča, Sverepec, Bánovce nad Bebravou a Čertovica.

Na ceste I/66 - Sedlo Besník je silný nárazový vietor a tvorba závejov.

Na cestách v okolí Hruštína a Babína sa vytvárajú snehové jazyky až záveje.

Na ceste III/584 Srdiečko - Bystrá je povinné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu!

Na HP Zbojská (cesta I/72) je povinné použiť snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 t!

Pozor! Vplyvom nízkych teplôt sa môže na vlhkých a mokrých vozovkách ciest vyskytovať poľadovica!

HP Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

Cesty II/549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla - Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies