Do konca roka potrebuje Ministerstvo vnútra minúť 12 miliónov!

NETKY.SK • 3 Október 2013, 12:22 • 2 min
Do konca roka potrebuje Ministerstvo vnútra minúť 12 miliónov!

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra potrebuje do konca roka minúť 12 miliónov eur, peniaze majú ísť pre policajtov, záchranárov a na polygrafické služby.

slovakia

left justify in out

Pôvodne boli určené do iných oblastí, pre neukončené obstarávania však rezort žiada vládu o ich presunutie. Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu vlády na zmenu účelu použitia kapitálových výdavkov, ktorý zverejnil rezort vnútra.

Pôvodne bola suma 12 139 568 eur určená na zlepšenie technológií pre integrovaný záchranný systém, ďalej pre varovací systém pred povodňami a tiež pre centrálny sklad civilnej ochrany a humanitárnej pomoci Bystrička Obvodného úradu Martin. "Do konca roka 2013 nie je reálne financovanie investičných akcií pre neukončené procesy verejného obstarávania," uvádza návrh rezortu s tým, že použitie financií rozpočtovaných v roku 2011 je časovo obmedzené, pričom ich treba použiť do konca tohto roka. 

Rezort ministra Roberta Kaliňáka chce preto peniaze minúť v iných oblastiach. Na obmenu automobilovej techniky pre policajtov a záchranárov majú ísť približne tri milióny, na integráciu sietí ministerstva vnútra plánujú použiť takmer deväť miliónov. Takmer stotisíc eur chcú využiť pre rezortné Centrum polygrafických služieb. Účel použitia výdavkov z minulých rokov môže zmeniť len vláda, dodáva materiál. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies