Do konca roka navrhne Ministerstvo hospodárstva investičné stimuly pre viac ako 20 firiem

NETKY.SK • 23 September 2015, 14:45 • 2 min
Do konca roka navrhne Ministerstvo hospodárstva  investičné stimuly pre viac ako 20 firiem

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR navrhne vláde v najbližších týždňoch poskytnúť investičné stimuly pre viac ako dve desiatky firiem. Vládny kabinet dnes odobril stimuly pre tri spoločnosti, a to pre Nemak Slovakia, s. r. o., Konfektion E – SK, s. r. o., a pre Sisme Slovakia, s. r. o.

slovakia

left justify in out

"Naposledy som spomínal, že v zásobníku má projekty viac ako 15 spoločností. Našťastie sa ten zásobník rozširuje, lebo je stále viac a viac firiem, ktoré žiadajú o investičnú pomoc. Predpokladáme, že v horizonte každých dvoch-troch týždňov budeme na rokovanie vlády predkladať tri alebo štyri projekty. Do konca (tohto) roka to bude minimálne 20 investičných projektov," priblížil po dnešnom rokovaní vlády štátny tajomník MH SR Rastislav Chovanec. Celkový objem plánovaných investičných stimulov však neuviedol.

 

Opozičná strana KDH "má na jednej strane radosť z ľudí, ktorí vďaka stimulov získajú prácu". "Na strane druhej sa však pýtame, ako sa majú cítiť všetci tí, ktorí kvôli nárastu daní a odvodov miesto stratili? Ako sa majú cítiť tí zamestnanci, ktorým neboli zvýšené mzdy takmer o nič pre to, že ich zamestnávateľov dusia zvýšené dane? A ako sa majú cítiť všetci tí živnostníci a malí podnikatelia, ktorým vláda nie je ochotná pomôcť ani len voči neplatičom faktúr?" podčiarkol v stanovisku k dnes vládou schválenej investičnej pomoci podpredseda KDH pre verejné financie Miloš Moravčík.

 

Daňovo-odvodové zaťaženie za posledné tri roky podľa Moravčíka narástlo o vyše 3 miliardy eur a vláda by mala vyčísliť, koľko pracovných miest tým bolo zničených. "Chváliť sa pár miliónmi pre pár vyvolených firiem vôbec nie je namieste v čase, keď zvyšok zamestnávateľov a ich zamestnancov trpí ťažkými podmienkami," dodal podpredseda KDH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies