Do konca marca sa ukáže, či sa FS SR vráti k starému systému

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 12:33 • 2 min
Do konca marca sa ukáže, či sa FS SR vráti k starému systému

Do konca marca sa ukáže, či sa FS SR vráti k starému systému - Slovensko Vedenie Finančnej správy (FS) SR stále nevie, či sa vráti k starému informačnému systému od firmy Novitech, alebo bude pokračovať v zavádzaní nového od spoločnosti Bank Pro Soft. Nie

slovakia

left justify in out

img

Vedenie Finančnej správy (FS) SR stále nevie, či sa vráti k starému informačnému systému od firmy Novitech, alebo bude pokračovať v zavádzaní nového od spoločnosti Bank Pro Soft. "Niektoré termíny sa posúvajú ďalej a ďalej a dokonca ešte nie je uzatvorená ani otázka návratu k starému systému od spoločnosti Novitech," povedal po dnešnom rokovaní monitorovacieho výboru pre kontrolu FS SR jeho predseda Jozef Kollár (SaS).

Medzi 26. a 28. marcom sa budú podľa neho konať záťažové testy starého systému, aby sa ukázalo, či je vôbec schopný prevziať všetky legislatívne zmeny, ktoré vstúpili do platnosti po 1. januári tohto roka. "V prípade, že by problémy s novým systémom KONS pretrvávali aj naďalej, tak naozaj nebude inej cesty než sa vrátiť k starému systému," avizoval Kollár. Ktorý systém bude fungovať lepšie by tak malo byť jasné do konca mesiaca.

V súvislosti s podávaním daňových priznaní si občania a podnikatelia musia svoje povinnosti plniť a dodržiavať zákonom stanovené termíny. Zo strany štátu však toto nebude možné a bude tak dochádzať k neskorému plateniu vratiek dane z pridanej hodnoty (DPH).

"Zamestnanci daňových úradov robia, čo je v ich silách a možnostiach, ale tá zodpovednosť leží niekde úplne inde, čiže ľudia by sa nemali hnevať na zamestnancov daňových úradov," upozornil člen monitorovacieho výboru Anton Marcinčin (KDH).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona