Do kokpitu dopravného lietadla niekto namieril laserový lúč, piloti sa vrátili do Londýna

NETKY.SK • 15 Február 2016, 11:15 • 2 min
Do kokpitu dopravného lietadla niekto namieril laserový lúč, piloti sa vrátili do Londýna

LONDÝN - Lietadlo spoločnosti Virgin Atlantic smerujúce do New Yorku sa vrátilo na londýnske letisko Heathrow po tom, čo kokpit zasiahol laserový lúč. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Aerolínie v dnešnom oznámení uviedli, že let VS05 sa vrátil na londýnske letisko, keď druhý pilot vyhlásil, že sa necíti dobre. Piloti sa radšej rozhodli vrátiť na Heathrow a nepokračovať v lete ponad Atlantický oceán.

 

Britská polícia spresnila, že v nedeľu večer dostala správu, že do kokpitu niekto namieril laserový lúč. Ďalšie podrobnosti polícia neposkytla a zatiaľ nikoho nezatkla.

 

Ožiarenie laserom môže viesť k zľaknutiu, strate pozornosti, roztržitosti, dočasnému oslepeniu a dezorientácii pilotov. Oslepenie pilota môže byť veľmi nebezpečné najmä vo fáze priblíženia, pristátia, vzletu a odletových manévrov lietadiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona