Na filmovom festivale v Dolnej Strehovej sa chcú zapísať do knihy rekordov

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 14:37 • 2 min
Na filmovom festivale v Dolnej Strehovej sa chcú zapísať do knihy rekordov

DOLNÁ STREHOVÁ - Aj pokus o najrýchlejšie natočený amatérsky film bude súčasťou 25. ročníka letného filmového festivalu HAH (hraný amatérsky humor), ktorý sa uskutoční na kúpalisku v Dolnej Strehovej v sobotu 25. júla. Festival je už od svojho vzniku tvorivým stretnutím filmárov z Českej a Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol Ivan Vredík z Hontiansko-ipeľského osvetového strediska vo Veľkom Krtíši, už minulý rok sa amatérskym filmárom podarilo počas nakrúcanie filmu Hlupáci získať zápis do Slovenskej knihy rekordov a to za najviac nehercov v hranom amatérskom filme. V jednom zábere sa im totiž podarilo zachytiť až 88 ľudí. Túto snímku si diváci môžu pozrieť na tohtoročnom premietaní v sobotu večer.

 

Do súťaže tento rok postúpilo 20 humorných filmov, z toho sú tri animované a sedem filmov je od autorov z Českej republiky. Najkratší film má pri tom len 45 sekúnd a najdlhší šesť minút. Špeciálnym hosťom tohtoročného jubilejného ročníka je komik Juraj Mokrý. Festival ponúka okrem súťažnej projekcie aj sprievodné akcie ako vystúpenie komickej skupiny HOTOVO z Rimavskej Soboty, indiánske hry či projekciu víťazných filmov minulých ročníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies