Do kín prichádza psychologická dráma Čistič

NETKY.SK • 14 Október 2015, 09:40 • 2 min
Do kín prichádza psychologická dráma Čistič

BRATISLAVA - V Cinema City v bratislavskom Auparku v utorok večer za prítomnosti filmovej delegácie predstavili snímku Čistič režiséra Petra Bebjaka. Prítomní boli nielen tvorcovia, ale i herci, ktorí sa v snímke objavili v hlavných úlohách.

slovakia

left justify in out

Nová slovenská dráma vykresľuje príbeh Tomáša, ktorý pracuje v pohrebnej firme ako čistič miest, na ktorých skonali ľudia či domáce zvieratá. Mladého Tomáša okolnosti privedú k novej záľube, ktorou si začne spestrovať svoje všedné a jednotvárne dni - po vybavení zákazky zostáva ukrytý v domácnosti pozostalých a tajne sleduje ich životy. Jedného dňa ho však okolnosti privedú do bytu krásnej Kristíny, do ktorej sa okamžite zamiluje a začne ju potajomky navštevovať každý deň, až kým sa mu udalosti nezačnú vymykať spod kontroly. V hlavných úlohách sa vo filme predstavili Noël Czuczor, Rebeka Poláková, Kamil Kollárik, Éva Bandor, Jana Oľhová a Eugen Libezňuk.

 


Motivácia nakrútiť drámu, ktorá nepriamo upozorňuje na hádky a násilie v domácnostiach, si vraj Bebjaka našla už v detstve. „Ten prvotný moment vlastne vznikol v štvrti, kde som kedysi býval a kde cez ulicu v jednom z bytov muž terorizoval svoju manželku. Bol tam krik, chodievala tam polícia... Bolo divné počuť dieťa, ako sa snaží brániť svoju matku. Bohužiaľ, ten príbeh nemal šťastný koniec, ten muž svoju manželku nakoniec zabil a vtedy vlastne vznikla taká prvá idea vytvoriť postavu na základe tých detí - čo sa asi od toho momentu mohlo s tými deťmi diať. My sme si v tomto prípade vytvorili postavu toho Tomáša - čističa, ktorá od podobného momentu ako keby tiež ďalej pokračuje,“ priblížil Bebjak v rozhovore pre agentúru SITA.


Snímka mala svetovú premiéru na festivale vo Varšave a v súčasnosti má namierené do ďalších zahraničných metropol. Očakávania týkajúce sa návštevnosti filmu na Slovensku Bebjak podľa vlastných slov nemá. „Na Slovensku je to, čo sa týka divákov, ťažké. Slováci moc nechodievajú na svoje filmy a toto nie je ani komédia, že by sa ľudia zasmiali. Budeme ale vďační za každého človeka, ktorý príde a ktorý si to pozrie, a keď z toho bude mať ešte k tomu aj dobrý pocit, tak to je pre nás len bonus,“ poznamenal.
Slovenské kiná budú snímku premietať od štvrtka 15. októbra.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies