Do kín prichádza príbeh o zrode Jokera, šialeného klauna z Gothamu

NETKY.SK • 2 Október 2019, 15:44 • 2 min
Do kín prichádza príbeh o zrode Jokera, šialeného klauna z Gothamu

Chladnokrvný vrah či človek túžiaci po láske? V hlavných úlohách nového filmu režiséra Todda Phillipsa sa predstavia herci ako Joaquin Phoenix, Rober De Niro či Frances Conroyová.

slovakia

left justify in out

Nasaď svoju šťastnú tvár. Toto je mottom nového „spinoffu“ odohrávajúceho sa vo fiktívnom meste Gotham. Príbeh temného rytiera Batmana už poznáme, avšak život jeho najnebezpečnejšieho nepriateľa, Jokera, nám bol zatiaľ neznámy. Je pravda, že rolu Jokera si zahralo už veľa hercov, no azda najlepší výkon podal Heath Ledger. Ten sa vžil do postavy šialeného klauna do takej miery, že mu to spôsobilo problémy aj v reálnom živote, čo vyvrcholilo jeho samovraždou. Režisér Todd Phillips si však zaumienil vykresliť Jokera z úplne iného pohľadu, ako doteraz.

 

img

 

Dej filmu Joker

 

Sen Arthura Flecka,  zamestnaného ako klaun, bolo stať sa slávnym „stand-up“ komikom. Avšak temný Gotham, plný nenávisti, ignorancie a klamstiev mu nedovolí preraziť. Už na začiatku filmu bolo jasné, že život tichého Arthura nie je jednoduchý. Po sérii pouličných bitiek a nespravodlivého prístupu jeho kolegov sa dostáva do situácie, ktorá navždy zmení jeho život. Muž trpiaci syndrómom, vďaka ktorému sa v nepríjemných situáciách nevie prestať smiať, zastrelí 3 zamestnancov firmy Wayne Industries. Toto vyvolá v meste dramatickú reakciu. Nie síce takú, akú si on predstavoval, no doteraz ignorovaný muž si užíva, že pozornosť padá na dovtedy neznámeho páchateľa - klauna.

 

img

 

Dej je doplnený o veľa prekvapivých a nečakaných momentov, ako napríklad vzťah Arthura a jeho matky, alebo prepojenie otca Brucea, Thomasa Waynea a Arthura. Po nedobrovoľnom vysadení liekov sa hlavná postava začína strácať vo svojej mysli, no pritom až veľmi dobre chápe aktuálnu situáciu mesta, ktorú tak strašne túžil zmeniť. Film končí vystúpením Arthura v jeho obľúbenej televíznej šou, kde sa prvýkrát predstaví ako Joker. To, čo príde potom, spečatí nie len jeho osud, ale aj osud Brucea Waynea a celého Gothamu.

 

img

 

Joker vás núti pozerať sa na svet z uhlu, ktorý by ste najradšej ani nevideli. Napriek 8 minútovému „standing ovation“ na Benátskom filmovom festivale  mnohí filmoví kritici tvrdia, že film je len snahou vytvoriť niečo odlišné, avšak s nepodareným výsledkom. Ide vraj len o ďalšieho tuctového zloducha, ktorý sa odlišuje len tým, že nosí masku na tvári. Napriek (aj) negatívnej kritike má film čo ponúknuť. Je plný emócií, zvratov a tiež bolesti. Príbeh mesta Gotham a Jokera sa dotkol sŕdc miliónov divákov a nás neskutočne očaril. Premiéra filmu je už zajtra, 03.10.2019. Jokera do slovenských kín prináša Continental Film

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona