VIDEO Do kín prichádza česko-slovenský film Wilsonov

NETKY.SK • 10 September 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Do kín prichádza česko-slovenský film Wilsonov

BRATISLAVA - Po vyše troch rokoch príprav, nakrúcaní a trikovej postprodukcie prináša spoločnosť PubRes v spolupráci s distribučnou spoločnosťou Forum Film do slovenských kín detektívnu komédiu WILSONOV. Jeho distribučná premiéra je súbežne v slovenských aj českých kinách 1. októbra 2015.

slovakia

left justify in out

Film, ktorý vznikol takmer v rovnocennej česko-slovenskej koprodukcii a spolupráci, nakrútil Tomáš Mašín a do  hlavných postáv obsadil Jiřího Macháčka, Vojtu Dyka a Táňu Pauhofovú. V ďalších dôležitých úlohách filmu sa predstavia aj Jan Kraus, Richard Stanke, Ľuboš Kostelný, Csongor Kassai či Petr Čtvrtníček. Na realizácii projektu Wilsonov sa stretlo množstvo rešpektovaných filmových tvorcov, napríklad Marek Epstein (scenár), Martin Štrba (kamera), Martin Kurel (architekt), Michal Novinski (hudba), Katarína Štrbová Bieliková (kostýmy).

 

Príbeh zo zapadnutého mestečka

 

Príbeh filmu sa odohráva v roku 1919 v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k Spojeným štátom americkým a premenovať ho na Wilsonov. Všetko ide ako po masle, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na drogy, mafie, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúca honba po šialenom vrahovi sa môže začať.

 

Čo hovorí režisér?

 

Tomáš Mašín o filme: "Wilsonov je gejzír vizuálnych gagov, spontánnych slovných prestreliek štylizovanej výtvarnej formy. Bol by som rád, keby sa divák zabavil. Nielen na vtipných dialógoch, ale aj na detektívnej zápletke a mystifikácii. Chcel som síce nadviazať na filmy ako Adéla ještě nevečeřela či Tajomstvo hradu v Karpatoch, teda na žáner, ktorý z našej kinematografie na nejaký čas vymizol, no nebolo cieľom nakrútiť retrofilm. Mojím neskromným zámerom bol drzý, dynamický a výtvarne dotiahnutý film."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies