Do kín prichádza Bratříček Karel, poľský pohľad na legendárneho Karla Kryla

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 08:20 • 2 min
Do kín prichádza Bratříček Karel, poľský pohľad na legendárneho Karla Kryla

BRATISLAVA - Na plátnach slovenských kín ožíva legenda protestsongu Karel Kryl.

slovakia

left justify in out

Od štvrtka je v kinodistribúcii poľsko-český dokument Bratříček Karel (2016), o umelcovi, ktorého milovali davy, ale umieral opustený a zatrpknutý, pretože nikdy nerobil kompromisy.

 

Čo bolo tak príťažlivé na "malom spevákovi s veľkým hlasom", že viac ako 20 rokov po jeho smrti ľudia stále spievajú jeho pesničky a čítajú jeho poéziu? Aké je miesto umelca v tragických dejinách vlasti? Môže jednotlivec ovplyvniť chod dejín? Bol Kryl obeťou dejín svojho národa? Tieto a ďalšie otázky sa rozhodla položiť poľská autorka celovečerného dokumentárneho filmu Krystyna Krauze.

 

Portrétny dokument Bratříček Karel - poľský pohľad na legendárneho pesničkára, ktorý sa stal symbolom Pražskej jari, prináša do slovenskej kinodistribúcie od 1. marca Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK). V dokumentárnej snímke o významnom umelcovi na pozadí európskych dejín 20. storočia účinkujú Jan Kryl, Miroslav Kovařík, Jaroslav Hutka, Agniezska Holland a ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies