Do kín dorazil dokumentárny film Jan Werich

NETKY.SK • 30 Október 2021, 13:01 • 2 min
Do kín dorazil dokumentárny film Jan Werich

Meno Jana Wericha je jednoducho synonymom inteligentného humoru.

slovakia

left justify in out

Mnohí však netušia, aký naozaj dramatický dokázal byť jeho životný príbeh. Štyridsať rokov po smrti legendy českého humoru prichádza do kín dokumentárny film, ktorý divákov oboznámi so životom obľúbenej českej osobnosti.

 

 

Film režisérov Martina Slunečka a Miloslava Šmídmajera prináša nie ľahký životný príbeh hereckej legendy. Slobodná myseľ v ukotvenej spoločnosti prinášala Werichovi mnohé prekážky, čo je myšlienka, ktorá sprevádza celý film.

 

Dokument pripomína zásadné okamihy jeho života – vznik Osvobozeného divadla, boj proti fašizmu, utekanie nacistom, spoluprácu s Jiřím Voskovcom alebo emigráciu do Spojených štátov, či ťažký návrat do vlasti, po ktorom sa stal jednoznačným symbolom vzdoru voči komunistickému režimu. Najznámejším epizódam sekundujú aj menej známe fakty.

 

img


Dokument sprevádzajú viaceré osobnosti z českého divadelného a filmového sveta - Jiří Suchý, Zdeněk Svěrák či Jiřina Bohdalová, okrem nich však aj Werichova vnučka či kamarátka jeho dcéry. Film predostrie množstvo archívnych záberov a publikum zavedie aj na miesta, ktoré komik miloval – na chalupu po Velharticiach alebo do jeho domu na pražskej Kampe.

 

img


Dokument o osobnosti českého humoru Jan Werich do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film a nemal by si ho nechať ujsť žiadny fanúšik silných životných príbehov a kvalitného humoru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies