Do Izraela emigrovalo v roku 2015 vyše 30-tisíc ľudí, rekordný počet Francúzov

NETKY.SK • 29 December 2015, 16:40 • 2 min
Do Izraela emigrovalo v roku 2015 vyše 30-tisíc ľudí, rekordný počet Francúzov

TEL AVIV - Do Izraela sa presťahovalo v roku 2015 vyše 30.000 ľudí, čo predstavuje najvyšší počet za niekoľko desaťročí.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes Židovská agentúra pre Izrael, o ktorej údajoch informuje agentúra DPA.


Ide o približne desaťpercentný nárast v porovnaní s počtom Židov, ktorí do Izraela emigrovali v minulom roku. Židovská agentúra dodala, že asi 7900 z týchto ľudí do Izraela emigrovalo z Francúzska, čo je pre túto krajinu doteraz vôbec najvyššie zaznamenané číslo.


Takýto nárast je čiastočne vysvetliteľný viacerými antisemitskými či protiizraelskými incidentmi, ku ktorým došlo v uplynulom roku, ako aj januárovým útokom islamských extrémistov na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo a parížske kóšer potraviny.


Ďalší Židia, ktorí sa v tomto roku odsťahovali do Izraela, pochádzali z Ruska, Ukrajiny, Spojených štátov, Kanady a iných krajín. Najviac, a síce 3650, spomedzi týchto imigrantov prijali v Tel Avive. Druhým najvyhľadávanejším mestom bola Netanja, kam prišlo v tomto roku 3500 imigrantov. Tretí skončil Jeruzalem, kde pribudlo 3030 nových obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies