Do životopisu by mal absolvent uviesť všetky relevantné brigády

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 14:43 • 2 min
Do životopisu by mal absolvent uviesť všetky relevantné brigády

Do životopisu by mal absolvent uviesť všetky relevantné brigády

slovakia

left justify in out

img

Prvým kontaktom absolventa s potenciálnym zamestnávateľom je zvyčajne životopis, práve preto by mal uchádzač o zamestnanie dbať o jeho vypracovanie. V súčasnosti ho zamestnávatelia či personalisti vyžadujú v štruktúrovanej forme doplnený o motivačný list.
      Životopis by mal okrem základných údajov ako meno, adresa či dátum narodenia obsahovať aj komplexné informácie o dosiahnutom vzdelaní a praxi. V prípade vzdelania nie je potrebné do neho uvádzať základnú školu. "Začínať treba od najaktuálnejších údajov a od nich pokračovať k tým starším," vysvetlila pre TASR Klára Javorská zo spoločnosti Trenkwalder.
      V prípade uvádzania brigád sú dôležité všetky, ktoré môžu, a to predovšetkým v prípade absolventov, zamestnávateľa presvedčiť, že uchádzač má vybudované pracovné návyky či dokáže niesť zodpovednosť. "Zavážiť preto môže aj brigáda z oblasti, ktorá možno priamo nesúvisí s náplňou práce, o ktorú má uchádzač záujem," podotkla.
      Ako ďalej upozornila, uchádzač by nemal zatajovať žiadne informácie ako napríklad obdobia, počas ktorých bol nezamestnaný. "Akákoľvek časová medzera v životopise bude vyzerať podozrivo a personalista sa bude na ňu pýtať. Uviesť treba aj všetky relevantné schopnosti, zručnosti, školenia a oprávnenia. Patria medzi ne vodičský preukaz, dosiahnuté jazykové certifikáty, počítačové zručnosti vrátane certifikátov," uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies