Do Holandska priviezli obete z malajziského lietadla

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 16:36 • 2 min
Do Holandska priviezli obete z malajziského lietadla

EIDHOVEN - Dve lietadlá, vezúce prvé telesné pozostatky obetí minulotýždňovej leteckej katastrofy na Ukrajine, pristáli dnes v meste Eindhoven na juhu Holandska, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dovedna 40 rakiev priviezli dve vojenské transportné lietadlá: holandský Hercules C-130 a austrálsky C-17 Globemaster. V prvom sa nachádzalo 16 a v druhom 24 truhiel, uviedla agentúra AP.
     

Na prílet oboch lietadiel čakali na letisku v Eindhovene príbuzní obetí, ako aj početní holandskí a zahraniční predstavitelia. 
     

Pozostatky obetí prevezú v najbližších dňoch na vojenskú základňu v holandskom Hilversume. Tam budú experti pracovať na ich identifikácií, čo môže potrvať aj niekoľko mesiacov. 
     

Lietadlo Boeing-777 spoločnosti Malaysian Airlines, ktoré letelo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútilo 17. júla počas letu nad východom Ukrajiny, nad pohraničným územím kontrolovaným proruskými silami. Zahynulo pritom všetkých 298 ľudí na palube, medzi ktorými bolo 193 občanov Holandska. 
     

Okamžite sa objavili podozrenia, že stroj zostrelil protilietadlový systém Buk, ktorý má vo svojom arzenáli ukrajinská i ruská armáda a podľa Kyjeva aj proruskí vzbúrenci operujúci na východe Ukrajiny. Všetky strany však zodpovednosť za zostrelenie lietadla svorne popierajú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies