Do Holandska prišli pozostatky ďalších obetí MH17

NETKY.SK • 28 November 2014, 20:28 • 2 min
Do Holandska prišli pozostatky ďalších obetí MH17

EINDHOVEN - Holandské vzdušné sily v piatok dopravili na letisko v Eindhovene šesť rakiev s telesnými pozostatkami obetí júlového zrútenia boeingu Malaysia Airlines na nepokojnom východe Ukrajiny, ktoré našli na mieste tragédie a nepodarilo sa ich zatiaľ identifikovať.

slovakia

left justify in out

Prílet sprevádzal obrad za účasti holandského premiéra Marka Rutteho, členov jeho kabinetu a pozostalých, na čo rakvy autami previezli na základňu v meste Hilversum, kde odborníci pracujú na idenfifikácii všetkých 298 cestujúcich a členov posádky letu MH17. Úpešní boli doteraz v 289 prípadoch.

 

Malajzijský Boeing 777 smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútil 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Medzinárodné vyšetrovanie vedie Holandsko, ktoré pri udalosti stratilo 195 občanov. Podľa predbežných zistení boeing poškodilo veľké množstvo predmetov letiacich vysokou rýchlosťou, pričom vyšetrovatelia nevylučujú ani zostrelenie zo vzduchu. Západní predstavitelia z tragédie obviňujú východoukrajinských separatistov používajúcich údajne výzbroj z Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona