Do Holandska dnes z Ukrajiny prídu ďalšie pozostatky tiel letu MH17

NETKY.SK • 4 August 2014, 14:17 • 2 min
Do Holandska dnes z Ukrajiny prídu ďalšie pozostatky tiel letu MH17

BRUSEL/AMSTERDAM - Ďalšie telesné pozostatky obetí tragického letu MH17 spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny budú dnes popoludní letecky prevezené do Holandska. Uviedol to spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Členovia medzinárodného tímu pre vyhľadávanie pozostatkov obetí zabitých pri páde Boeingu 777 zo 17. júla boli na mieste havárie počas celého víkendu a aj dnes pokračujú v hľadaní, pripomenul holandský spravodajský server. Dnes sa k tímu, ktorý zahŕňa 54 holandských a 34 austrálskych súdnych znalcov, pripojí aj skupina malajzijských odborníkov.
     

Ľudské pozostatky, ktoré boli na mieste havárie nájdené v piatok a sobotu, spolu s tými, ktoré boli už predtým prevezené do márnice v Donecku, budú dnes letecky prevezené do Holandska.  
     

Vojenské lietadlo pristane na letisku v Eindhovene a rakvy budú následne zaslané do Hilversumu, kde tím holandských odborníkov pracuje na identifikácií obetí. Doteraz boli identifikované iba dve telá.
     

Medzitým, ako oznámila správa letiska Schiphol pri Amsterdame, zamestnanci letiska museli v nedeľu večer z priestoru odletovej haly odsunúť záplavu kvetov a plyšových hračiek na iné miesto. Kvety a hračky obmedzili operačný priestor odletovej haly.

     

Zvädnuté kvety boli vyhodené, ale písané odkazy a darčeky boli spolu s nezvädnutými kvetmi presunuté do priestoru pod Svetovým obchodným centrom, kde sú mimo nepriazne počasia. Takisto bola premiestnená aj kondolenčná kniha, prístupná pre verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona