Do Hodiny Zeme sa zapojí NR SR, zhasnú Bratislavský hrad

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 13:06 • 2 min
Do Hodiny Zeme sa zapojí NR SR, zhasnú Bratislavský hrad

BRATISLAVA - Do medzinárodného ekologického podujatia Hodina Zeme sa zapojí aj slovenský parlament.

slovakia

left justify in out

 Ako agentúru SITA informoval Odbor komunikácie Kancelárie NR SR, na hodinu zhasnú osvetlenie dominanty hlavného mesta Slovenska, Bratislavského hradu. Predseda parlamentu Peter Pellegrini sa tak rozhodol podporiť výzvu ministra životného prostredia Petra Žigu. Ten vo štvrtok vyzval verejnosť, aby v sobotu v čase od 20:30 do 21:30 zhasla umelé osvetlenie a podporila tak globálnu snahu o zlepšenie stavu životného prostredia. "Prostredie, v ktorom žijeme si musíme chrániť a musíme si uvedomiť, že v ňom budú žiť aj ďalšie generácie," povedal na margo Hodiny Zeme Pellegrini.

 

Projekt Hodina Zeme funguje od roku 2007, keď 2 000 firiem a 2,2 milióna domácností v austrálskom meste Sydney vyplo na hodinu umelé osvetlenie. Už o rok neskôr sa do akcie zapojilo 35 krajín. V tomto roku ich má byť viac ako 160. Do akcie sa po celom svete zapájajú mestá, firmy aj jednotlivci. Cieľom je poukázať na rýchle spotrebovávanie prírodných zdrojov, klimatické zmeny a znečistenie. Mestá a obce na Slovensku sa na tejto akcii zúčastňujú od roku 2010. V tomto roku sa do podujatia zapoja napríklad Banská Bystrica, Žilina, Poprad alebo Prešov. Osvetlenie v čase od 20:30 do 21:30 zhasne aj na niektorých pamiatkach a verejných budovách, napríklad na Spišskom hrade, Hrade Stará Ľubovňa alebo na Bojnickom zámku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies