Do Hodiny kódu 2016 sa zapoja desiatky slovenských škôl

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:25 • 2 min
Do Hodiny kódu 2016 sa zapoja desiatky slovenských škôl

BRATISLAVA - Do celosvetovej iniciatívy Hodina kódu sa zapoja aj desiatky slovenských škôl. Jej cieľom je ukázať, že základy programovania sa môže naučiť každý bez ohľadu na vek, pohlavie či jazyk. Iniciatíva dnes odštartovala v Hotelovej akadémii na Mikovíniho ulici v Bratislave a potrvá do 11. decembra.

slovakia

left justify in out

Hodinu kódu na Slovensku podporili aj tento rok známe tváre ako športovec Filip Šebo či herci Zuzana Haasová a Robo Jakab. "Pre mňa je dôležité, aby moja dcéra nehrala len hry. Ja ju síce dávam na všelijaké krúžky, ale počítač jej nemôžem zakázať, lebo je to budúcnosť," povedala Haasová.

 

Do programovania sa môže v týždni od 5. do 11. decembra 2016 zapojiť akákoľvek škola alebo záujmový krúžok či jednotlivci. Učitelia môžu prihlásiť svoju triedu cez jednoduchý formulár na stránke www.hourofcode.com/us/sk a absolvovať so študentmi Hodinu kódu počas vyučovania, pričom po registrácii sa ich škola zobrazí aj na globálnej mape.

 

Iniciatívu zastrešuje nezisková organizácia Code.org a podporuje ju viac ako 100 partnerov, vrátane veľkých technologických firiem. Cieľom tejto iniciatívy je motivovať ľudí k získaniu praktických digitálnych zručností a ukázať im, že programovanie môže byť aj zábava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies