Do hlasovania o futbalistu roka sa zapoja aj fanúšikovia

NETKY.SK • 31 Október 2016, 21:22 • 2 min
Do hlasovania o futbalistu roka sa zapoja aj fanúšikovia

BERLÍN - Pri výbere najlepších svetových futbalistov a trénerov za rok 2016 budú mať svoje slovo aj fanúšikovia. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v pondelok oznámila novú procedúru pri vyhlásení tradičnej ankety Futbalista roka.

slovakia

left justify in out

V novom procese ankety, ktorej výsledky budú známe 9. januára, budú tvoriť hlasy kapitánov a trénerov národných tímov 50 percent. Zvyšnú polovicu hlasov budú mať v rukách fanúšikovia v online hlasovaní a vybraní zástupcovia z viac ako 200 svetových médií.

 

FIFA tento týždeň oznámi užší zoznam kandidátov v mužskej aj ženskej kategórii a potom bude hlasovanie prebiehať do 22. novembra. V piatok bude známych 23 kandidátov na triumf v ankete najlepší futbalista roka, FIFA potom 2. decembra zverejní troch nominovaných v každej kategórii.

 

FIFA doteraz udeľovala ceny pre najlepších futbalistov s spolupráci s magazínom France Football, ale spoločná anketa s názvom Zlatá lopta FIFA sa už viac neuskutoční. Obaja usporiadatelia sa rozhodli nezávisle od seba udeľovať vlastné trofeje pre najlepšieho hráča planéty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies