Do Grécka prišlo v auguste výrazne viac migrantov ako v júli

NETKY.SK • 15 September 2016, 18:51 • 2 min
Do Grécka prišlo v auguste výrazne viac migrantov ako v júli

BERLÍN - Počet migrantov prichádzajúcich na grécke ostrovy v uplynulom mesiaci výrazne stúpol. Oznámila to dnes agentúra na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie Frontex, pričom uviedla, že v auguste zaznamenala 3430 novopríchodzích migrantov, zatiaľ čo v júli ich bolo len 2030.

slovakia

left justify in out

Podľa Frontexu ide o "prvý zjavný mesačný nárast" odvtedy, ako Macedónsko posilnilo kontroly na svojich hraniciach s Gréckom a do platnosti zároveň vstúpila migračná dohoda, ktorú EÚ ešte v marci s dosiahla Tureckom. Väčšina z novopríchodzích migrantov pochádza zo Sýrie, Pakistanu, Afganistanu a Iraku.

 

Na základe zmienenej migračnej dohody prisľúbila EÚ šesť miliárd eur na pomoc pri starostlivosti o utečencov, ktoré má Turecko na svojom území, ďalej tiež zavedenie bezvízového cestovania pre tureckých občanov, ako aj urýchlenie rokovaní ohľadne členstva Turecka v EÚ, približuje agentúra AP.

 

Ankara má na oplátku zabrániť migrantom v ceste do Európy a prijať na svoje územie z gréckych ostrovov nazad tisíce ďalších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies