Do Grécka prišlo tento rok už takmer 770-tisíc migrantov

NETKY.SK • 9 December 2015, 21:59 • 2 min
Do Grécka prišlo tento rok už takmer 770-tisíc migrantov

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) dnes uviedol, že do Grécka prišlo tento rok už takmer 770.000 žiadateľov o azyl, ktorí prevažne pokračovali v ceste do niektorej z bohatších krajín Európskej únie. Dovedna viac ako 200 migrantov cestu ku gréckym brehom neprežilo, informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Z údajov, ktoré dnes zverejnil UNHCR, vyplýva, že spomedzi všetkých 768.916 migrantov, ktorí prišli do Grécka v tomto roku, bolo 58 percent mužov, 26 percent detí a 16 percent žien. Približne 60 percent z celkového počtu tvorili Sýrčania.

 

Takmer všetci migranti sa doplavili na niektorý z ostrovov vo východnej časti Egejského mora po tom, ako za prechod zaplatili daktorému z pašeráckych gangov v Turecku.

 

Do Grécka v súčasnosti prichádza každodenne priemerne 3800 migrantov. Číslo predstavuje pokles oproti novembru, kedy ich do krajiny denne prúdilo v priemere asi 4560.

 

UNHCR uviedol, že počas týchto riskantných plavieb sa do utorka utopilo dohromady už 217 migrantov a ďalších 126 ľudí je považovaných za nezvestných.

 

Dvanásť migrantov sa dnes utopilo v Egejskom mori po tom, ako sa potopila pašerácka loď, ktorá ich prevážala. V súvislosti s týmto incidentom je nezvestných aj ďalších 12 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona