Do Gambie vstúpili senegalské jednotky, OSN podporila nového prezidenta

NETKY.SK • 19 Január 2017, 20:05 • 2 min
Do Gambie vstúpili senegalské jednotky, OSN podporila nového prezidenta

DAKAR - Na územie Gambie vstúpili dnes jednotky armády susedného Senegalu. Ide o súčasť vojenskej intervencie krajín regiónu, ktorá má vyriešiť politickú krízu okolo výmeny gambijského prezidenta.

slovakia

left justify in out

"Vstúpili sme do Gambie," uviedol dnes pre agentúru Reuters hovorca senegalskej armády Abdou Ndiaye.

 

 

Novozvolený prezident Gambie Adama Barrow zložil dnes prísahu na gambijskom veľvyslanectve v Senegale. Doterajší dlhoročný prezident Gambie Yahya Jammeh sa však - napriek porážke v decembrových voľbách - odmieta vzdať moci.

 

 

 

Nového gambijského prezidenta Barrowa dnes podporila aj Bezpečnostná rada OSN. Za príslušnú rezolúciu, vyzývajúcu na pokojné odovzdanie moci v Gambii, hlasovalo všetkých 15 členov tohto najvyššieho orgánu OSN.

 

Schválená rezolúcia vyjadruje podporu Hospodárskemu spoločenstvu západoafrických štátov (ECOWAS) pri zaisťovaní rešpektovania výsledkov prezidentských volieb v Gambii z 1. decembra 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies