Do Gabčíkova majú prísť stovky utečencov

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 09:37 • 2 min
Do Gabčíkova majú prísť stovky utečencov

GABČÍKOVO - Obec pri Vodnom diele Gabčíkovo je na nohách. Starosta ani obyvatelia dediny nechcú, aby sa k nim nasťahovalo niekoľko stoviek migrantov.

slovakia

left justify in out

Obec spísala už aj petíciu a zvolala verejné zhromaždenie, uvádza denník Nový čas. Účelové zariadenie v Gabčíkove, ktoré patrí Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, by mohli onedlho obsadiť migranti. V budovách neďaleko Vodného diela Gabčíkovo bol dlho utečenecký tábor z bývalej Juhoslávie, ale už šesť rokov je komplex neobývaný.

 

Preto sa Migračný úrad Ministerstva vnútra SR rozhodol, že objekt obsadí. Obec Gabčíkovo so starostom Ivánom Fenesom zvolala na protest verejné zhromaždenie. "Pravda je, že keď sme mali v minulosti v obci utečencov, neboli s nimi problémy. Keď už bolo na 5000 obyvateľov 800 utečencov, bolo to pre ľudí nepríjemné," povedal starosta. Koľko migrantov by malo do komplexu prísť, je otázne, no hovorí sa o 400 až 700 ľuďoch.

 

Obyvatelia na zhromaždení boli rozhorčení, väčšina nechce akceptovať príchod migrantov. Denník našiel aj takých, ktorým utečenci neprekážajú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies