Do funkcie riaditeľa SIS vymenoval Karola Mitríka

NETKY.SK • 25 August 2010, 12:03 • 2 min
Do funkcie riaditeľa SIS vymenoval Karola Mitríka

Do funkcie riaditeľa SIS vymenoval Karola Mitríka

slovakia

left justify in out

Prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval dnes do funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Karola Mitríka (SDKÚ-DS).
      Nominant premiérky Ivety Radičovej nahradil Jozefa Magalu, ktorého na post šéfa tajnej služby navrhla pred štyrmi rokmi vláda Roberta Fica.
      Nominanta SDKÚ-DS uvedie do funkcie netradične minister dopravy a prvý podpredseda vlády Ján Figeľ (KDH). Dôvodom jeho zastupovania je návšteva premiérky Radičovej v Berlíne.
     Bývalého primátora Spišskej Novej Vsi vláda schválila 21. júla. Prezident jeho vymenovanie podmienil previerkou Národného bezpečnostného úradu. V tejto súvislosti sa objavili pochybnosti, či ju dostane, keďže mal údajne poskytnúť alibi bývalému vicepremiérovi Košíc Eugenovi Č. v úplatkárskej kauze. Na súde vypovedal, že v deň, kedy mal vraj viceprimátor úplatok prevziať, boli spolu.
      Napriek polemikám, ktoré sa v súvislosti s previerkou viedli, Radičová nemala pochybnosti o tom, že by sa skončila neúspechom. "Tak ako poznám kandidáta na tento post, nemám dôvod takúto neúspešnosť predpokladať," tvrdila.
     Mitrík sa narodil 23. októbra 1946. Okrem iného pôsobil ako poslanec Národnej rady SR. V parlamente bol členom výboru NR SR pre verejnú správu, Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS a Výboru NR SR na kontrolu použitia informačno-technických prostriedkov. V roku 2006 do parlamentu nekandidoval, v tomto roku za SDKÚ-DS kandidoval na 94. mieste.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies