Do Francúzska pôjde na ME osem slovenských policajtov

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 12:10 • 2 min
Do Francúzska pôjde na ME osem slovenských policajtov

BRATISLAVA - Na futbalových majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016) budú pracovníci rezortu zahraničných vecí poskytovať asistenciu občanom SR spolu so slovenskými policajtmi.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ odboru poriadkovej polície PPZ Jozef Olekszy na pondelňajšej tlačovej besede uviedol, že Slovensko pošle do Francúzska osem policajtov, pričom dvaja budú operovať v medzinárodnom centre pri Paríži a ostatní šiesti majú hliadkovať spolu s francúzskou políciou v mestách, kde odohrá slovenská reprezentácia zápasy základnej skupiny, teda v Bordeaux, Lille a Saint-Étienne. Podľa riaditeľa Konzulárneho odboru MZV Igora Pokojného sa na ME chystá vycestovať desaťtisíc fanúšikov nielen zo Slovenska, ale aj občania SR, ktorí žijú vo Veľkej Británii, Írsku či iných krajinách.

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí zároveň posilní aj svoj konzulárny tím v Paríži, konzul bude priamo v mestách počas zápasov slovenskej reprezentácie. V spolupráci s miestnymi orgánmi, príslušníkmi polície, ako aj zástupcami Slovenského futbalového zväzu (SFZ) budú poskytovať občanom SR pomoc.

 

Pokiaľ ide o bezpečnostnú situáciu, na území celého Francúzska do konca júla platí výnimočný stav. Na celom území krajiny galského kohúta tak budú zvýšené bezpečnostné opatrenia, predovšetkým na miestach s vysokou koncentráciou turistov, teda na letiskách, vlakových staniciach, fanzónach či priamo na štadiónoch. Ministerstvo pripomína, že Slováci cestujúci do Francúzska potrebujú platný cestovný doklad - občiansky preukaz alebo cestovný pas. Ten potrebujú aj všetky deti, ktoré ešte nemajú občiansky preukaz. V súvislosti s konaním ME 2016 francúzske orgány zavedú hraničné kontroly na vnútorných hraniciach schengenského priestoru.

 

Pokojný na tlačovej konferencii uviedol, že momentálne nemajú žiadne informácie o hroziacom teroristickom útoku, ak by však občanom SR hrozilo nebezpečenstvo, hneď o tom budú informovať a využijú na to systém núdzovej SMS. Rezort diplomacie takisto všetkým občanom odporúča vybaviť si cestovné poistenie a využiť systém dobrovoľnej registrácie na webstránke ministerstva. Občanom odporúča aj nainštalovať si mobilnú aplikáciu Svetobežka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies