Do fakultnej nemocnice v Žiline sa vrátilo 49 sestier, naďalej je voľných 80 miest

NETKY.SK • 17 Február 2016, 15:34 • 2 min
Do fakultnej nemocnice v Žiline sa vrátilo 49 sestier, naďalej je voľných 80 miest

ŽILINA - Do Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa k dnešnému dňu vrátilo 49 sestier, pričom nemocnica naďalej eviduje viac ako 80 voľných pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Na tieto pozície môžu byť prijaté sestry a pôrodné asistentky, ktoré odišli z nemocnice k 31. januáru 2016. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa FNsP Žilina Viera Jurčiová.

 

Doplnila, že predstavitelia Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek na dnešné rokovanie s vedením nemocnice v súvislosti s nástupom sestier do práce neprišli. Termín stretnutia vedenie nemocnice stanovilo na základe výzvy združenia. "Sme otvorení rokovaniu s každou sestrou o jej návrate a pracovných podmienkach osobitne," zdôraznil riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga.

 

Odborové združenie podľa hovorkyne FNsP Žilina požaduje návrat všetkých sestier a pôrodných asistentiek, čo však už v súčasnosti nie je možné. "Nemocnica počas januára a februára prijala 24 nových sestier, aby zachovala zdravotnú starostlivosť o pacienta. Do konca februára a počas marca nastúpia ďalšie nové sestry. Nemocnica k dnešnému dňu eviduje aj 14 žiadostí sestier o vystúpenie z odborového združenia," dodala Jurčiová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies