Do Európskeho týždňa mobility sa zapoja aj cyklohliadky mestskej polície v Bratislave

NETKY.SK • 14 September 2016, 13:28 • 2 min
Do Európskeho týždňa mobility sa zapoja aj cyklohliadky mestskej polície v Bratislave

BRATISLAVA – Bratislavskí mestskí policajti sa zapoja do Európskeho týždňa mobility, ktorý sa bude konať 16. až 22. septembra. Denne počas celého týždňa budú cyklohliadky mestskej polície kontrolovať dodržiavanie verejného poriadku a dohliadať na bezpečnosť i plynulosť cestnej premávky najmä na Viedenskej ceste, Starom moste, Dunajskej ulici, Štúrovej ulici či na Ulici 29. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

slovakia

left justify in out

Mestských policajtov na bicykloch bude možné stretnúť aj v mestských častiach Vrakuňa, Ružinov i Podunajské Biskupice. "Na Starom moste bude pôsobiť cyklohliadka aj pešia hliadka mestskej polície. Budeme tu upozorňovať na dodržiavanie dopravného značenia," priblížila Miklovičová. Mestskí policajti upozorňujú, že cyklisti môžu na prejazd Starým mostom v jednom smere použiť len jednu stranu mosta.

 

Počas Európskeho týždňa mobility sa policajti zamerajú aj na to, či vodiči nevyužívajú na prejazd vozidiel jazdné pruhy určené pre MHD. Sledovať tiež budú, či vodiči rešpektujú zákaz zastavenia a státia na cestičke pre cyklistov. "Od začiatku tohto roka sme zistili 93 priestupkov súvisiacich so státím na cestičke pre cyklistov. V rovnakom období minulého roka sme zistili 43 priestupkov," povedala Miklovičová.

 

Mestskí policajti sa zamerajú aj na deti a prostredníctvom mobilného dopravného ihriska im vysvetlia, ako byť bezpečnými účastníkmi cestnej premávky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies