Do Egypta pricestoval prodemokratický líder Muhammad Baradej

NETKY.SK • 28 Január 2011, 08:16 • 2 min
Do Egypta pricestoval prodemokratický líder Muhammad Baradej

Do Egypta pricestoval prodemokratický líder Muhammad Baradej - Politika Prominentný prodemokratický politik Muhammad Baradej pricestoval dnes do Egypta, v ktorom už tretí deň pokračujú masové protivládne protesty. Baradej, bývalý šéf Medzinárodnej agentúr

slovakia

left justify in out

Prominentný prodemokratický politik Muhammad Baradej pricestoval dnes do Egypta, v ktorom už tretí deň pokračujú masové protivládne protesty.
      Baradej, bývalý šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) a laureát Nobelovej ceny za mier, pricestoval do Káhiry z Viedne, kde v súčasnosti žije. Podľa vlastných slov sa chce pripojiť k protestom požadujúcim odstúpenie autoritatívneho prezidenta Husního Mubaraka, ktorý je pri moci od roku 1981.
      "Je to prelomová doba pre život Egypta a ja na nej chcem participovať s egyptským ľudom," vyhlásil Baradej po večernom prílete na káhirské letisko, kde ho privítali jeho príbuzní a priatelia.
      Svetoznámy 68-ročný Egypťan predtým vyjadril ochotu sprostredkovať politickú zmenu v Egypte a prípadne sa na prechodné obdobie ujať moci, ak ho na to vyzvú demonštranti. Vyzval pritom účastníkov protestov, aby sa vyvarovali násilia.
      Demonštrácie dnes pokračovali tretím dňom v Káhire, Sueze a v niekoľkých ďalších mestách Egypta. Ďalšia vlna protestných zhromaždení sa očakáva po piatkových modlitbách, na ktorých sa tradične schádzajú milióny egyptských moslimov. Svoju účasť už avizoval aj Baradej.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies