Do Egejského mora dorazili plavidlá misie NATO, budú monitorovať pašerákov ľudí

NETKY.SK • 19 Február 2016, 17:01 • 2 min
Do Egejského mora dorazili plavidlá misie NATO, budú monitorovať pašerákov ľudí

BRUSEL - Do Egejského mora doplávali lode misie NATO, ktorá bude monitorovať siete pašerákov ľudí operujúce v tejto oblasti.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa Severoatlantickej aliancie. V medzinárodných vodách medzi Gréckom a Tureckom už operujú štyri plavidlá NATO pod velením Nemecka. Podľa citovaného zdroja vykonávajú "bežné prieskumné, monitorovacie a strážne úlohy".


Vyslanie námornej misie NATO do Egejského mora v rámci boja proti pašerákom migrantov a zločineckým sieťam schválili minulý týždeň ministri obrany 28 členských krajín NATO. Misia NATO bude úzko spolupracovať pohraničnou agentúrou EÚ Frontex a získané informácie bude odovzdávať aj gréckym a tureckým úradom. Všetci migranti, ktorých by prípadne zachránili lode aliancie, budú vrátení do Turecka.


Väčšina migrantov v súčasnosti prichádza do Európy práve cez územie Turecka, odkiaľ sa plavia na neďaleké grécke ostrovy. Riskantné plavby na často chatrných člnoch organizujú rôzne pašerácke siete.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies