Do Donbasu smeruje ďalší humanitárny konvoj z Ruska

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 09:13 • 2 min
Do Donbasu smeruje ďalší humanitárny konvoj z Ruska

KYJEV/MOSKVA - V poradí už 25. kolónu pozostávajúcu tentoraz zo 120 kamiónov s humanitárnou pomocou pre východoukrajinský Donbas vypravili dnes z Rostovskej oblasti na juhu Ruska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, časť nákladu tvoria aj darčeky pre veteránov druhej svetovej vojny. Ide o balíčky, ktoré obsahujú potraviny a hygienické potreby, uviedla agentúra TASS.

 

Okrem toho kamióny prepravujú aj lieky, potraviny, oblečenie. Kyjevské vedenie má však podozrenie, že kamióny prepravujú aj zbrane, muníciu a ďalšiu vojenskú pomoc pre oddiely proruských separatistov. Ukrajinská agentúra Ukrinform v tejto súvislosti pripomenula, že bojová aktivita proruských povstalcov vždy po dodávke humanitárnej pomoci z Ruska stúpne.

 

Súčasťou konvoja je podľa agentúry TASS aj technika pre hasičské zbory v oboch samozvaných republikách, ktoré vyradili ich kolegovia z rôznych častí Ruska. Agentúra Ukrinform v tejto súvislosti pripomenula, že Rusko sa vzdalo časti svojej hasičskej techniky v čase, keď jeho regióny na Sibíri zápasia s veľkými lesnými požiarmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies