Do Donbassu dorazila skupina ženských ostreľovačiek z pobaltských štátov

NETKY.SK • 15 Február 2019, 12:17 • 2 min
Do Donbassu dorazila skupina ženských ostreľovačiek z pobaltských štátov

DONBASS - Ukrajinské vojenské velenie previedlo do okupovanej časti Luganskej Ľudovej republiky (do obce Šťastie) skupinu ostreľovačov, z ktorých väčšinu tvoria ženy. Informoval o tom oficiálny zástupca ľudovej milície Luganskej Ľudovej republiky podplukovník Andrej Marochko.

slovakia

left justify in out

Ženy sa s miestnym obyvateľstvom do reči nepúšťajú a ku kontaktu s nimi dochádza len veľmi zriedkavo.

        

"Sektor ostreľovačov bolo potrebné doplniť, pretože situácia pozdĺž línie kontaktu sa za posledné obdobie zhoršila. Táto nová skupina má navyše aj skúsenosti po ukončení ťažkých paktických testov," vyjadril sa Marochko. 

 

img

 

Už koncom júla 2017 boli v Luganskej Ľudovej republike zaznamenané podobné skupiny ženských ostreľovačiek, ktoré pochádzali taktiež z pobaltských štátov. Prieskumné jednotky Doneckej ľudovej republiky hlásili, že do oblasti Artemovsk dorazila vojenská jednotka "Veďmy" tvorená nacistami z pravého sektora extrémistickej skupiny, ktorej pôsobenie je v Rusku zakázané. Medzi nacistami sa nachádzala aj skupina ženských ostreľovačiek.

 

img

 

Z dôvodu tejto situácie Francúzsko oznámilo, že vybaví ukrajinské jednotky systémami detekcie ostreľovačov pre ich ľahšiu lokalizáciu. Kyjev navyše vytvorí štyri skupiny jednotiek, ktoré budú pôsobiť v Donabsse na vyprovokovanie druhej strany.

      

img

 

 

 

      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies