Do Dolného Kubína prichádza nový investor, postupne vzniknú desiatky pracovných miest

NETKY.SK • 21 Október 2015, 12:43 • 2 min
Do Dolného Kubína prichádza nový investor, postupne vzniknú desiatky pracovných miest

DOLNÝ KUBÍN - Jeden z najväčších zamestnávateľov na území mesta Dolný Kubín, spoločnosť Miba Sinter Slovakia, s.r.o., privádza do mesta nemeckú firmu Härterei Technotherm, ktorá tu plánuje založiť slovenskú pobočku. Prácu vo firme by malo nájsť postupne 30 zamestnancov.

slovakia

left justify in out

"Pôjde o najnovšie strojárske technológie, vykonávané na moderných výrobných zariadeniach. Pre mesto je veľmi dôležité, aby si udržalo mladých vzdelaných ľudí, tí sú zárukou jeho budúcnosti. Moja vďaka preto patrí všetkým zamestnávateľom, ktorí na území mesta pôsobia,“ uviedol pre TASR primátor mesta Roman Matejov.

 

V súčasnosti podľa zistení TASR prebieha príprava haly, ktorú si firma Technotherm prenajala od spoločnosti Miba Sinter Slovakia, na osadenie strojného zariadenia. "Skúšobná prevádzka by mala byť spustená začiatkom budúceho roka, približne od polovice roku 2016 sa začne so samotnou výrobou, kalením kovových súčiastok," dodal Matejov. Spoločnosť Härterei Technotherm podniká v automobilovom priemysle už 27 rokov. Do Dolného Kubína prinesie novú technológiu tvrdenia ocele.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies