Do dôchodku sa študentovi zaráta len obdobie, v ktorom zarobil viac ako 200 eur

NETKY.SK • 16 Október 2017, 14:08 • 2 min
Do dôchodku sa študentovi zaráta len obdobie, v ktorom zarobil viac ako 200 eur

BRATISLAVA - Ak majú študenti uzatvorených viacero dohôd o brigádnickej práci, môžu si výnimku na neplatenie dôchodkového poistenia v jednom kalendárnom mesiaci zvoliť iba na jednu z nich.

slovakia

left justify in out

Ich mesačný príjem však nesmie prekročiť stanovenú hranicu 200 eur a obdobie odpracované na dohodu s touto výnimkou sa im potom do dôchodku neráta.

 

Dôchodkové poistenie vznikne študentovi a do dôchodku sa mu obdobie brigády zaráta len v tom prípade, ak výška odmeny presiahne hranicu 200 eur. Dohodár, ako aj zamestnávateľ, vtedy platí dôchodkové poistenie iba zo sumy, ktorá prevyšuje tento limit.

 

Takisto sa do dôchodku ráta obdobie, ktoré študent odpracoval u ostatných zamestnávateľov na dohodu o brigádnickej práci bez tejto výnimky. To platí taktiež pre obdobie, ktoré študent odpracoval na základe pracovnej zmluvy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona