Do dejiska MS odišli aj Velez-Zuzulová a Vlhová

NETKY.SK • 6 Február 2015, 15:13 • 2 min
Do dejiska MS odišli aj Velez-Zuzulová a Vlhová

BRATISLAVA - Slovenská minivýprava športovcov na svetovom šampionáte v alpských lyžiarskych disciplínach v americkom Vaile/Beaver Creeku by mala byť čochvíľa kompletná.

slovakia

left justify in out

V piatok do dejiska MS odleteli so svojimi tímami slalomárky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová. Bratia Adam a Andreas Žampovci sú v centre diania už takmer týždeň a majú za sebou aj úvodné vystúpenia v super G.

 

Skúsená Velez-Zuzulová sa v americkom Colorade sústredí iba na záverečný slalom (14. 2.), úradujúca juniorská majsterka sveta v najtočivejšej disciplíne Vlhová si k slalomu pridá aj obrovský slalom (12. 2.). Či sa obe predstavia spolu so Žampovcami aj v tímovej súťaži za Slovensko, záleží na rozhodnutí Velez-Zuzulovej, či bude chcieť pred slalomom chrániť svoje v tejto sezóne ťažko skúšané koleno. "Na trati tímovej súťaži by mali byť aj dva skoky a nechcem veľmi riskovať ďalšie zranenie kolena pred slalomom. Až keď tie miesta na trati uvidím, rozhodnem sa, či preteky absolvujem alebo nie," vysvetlila skúsená 30-ročná slalomárka. 

 

K miestu, kde budú ženy jazdiť jej obľúbený slalom, pred odchodom do zámoria Velez-Zuzulová poznamenala: "Kopec vo Vaile vôbec nepoznám, ale údajne nie je veľmi náročný. Viem len to, že môj otec stavia 2. kolo slalomu a to by mala byť moja výhoda." 

 

Tréner Petry Vlhovej Ivan Iľanovský k ambíciám svojej zverenkyne v slalome uviedol: "Ak si zachová fazónu zo Svetového pohára a predvedie v 1. kole svoju optimálnu jazdu, mala by sa dostať do najlepšej tridsiatky pre 2. kolo. Verím tomu, že to tak bude." 

 

Velez-Zuzulová a Vlhová presvedčili o svojich kvalitách najmä v poslednom ženskom slalome Svetového pohára pred majstrovstvami sveta. V rakúskom Flachau pred vyše troma týždňami skončila Velez-Zuzulová piata a Vlhová sedemnásta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies