Do Davosu príde Merkelová, Hollande či Porošenko

NETKY.SK • 21 Január 2015, 07:17 • 2 min
Do Davosu príde Merkelová, Hollande či Porošenko

DAVOS - Vo švajčiarskom Davose sa v stredu začína výročné zasadnutie Svetového ekonomického fóra.

slovakia

left justify in out

Podla informácií organizátorov každoročného podujatia konajúceho sa v stredisku vo švajčiarskych Alpách sa celkovo na fóre očakáva účasť viac ako 2500 hostí zo 140 krajín sveta. Na stretnutie elít trvajúce do soboty príde 40 svetových lídrov. Do Davosu by mal zavítať aj taliansky premiér Matteo Renzi, nemecká kancelárka Angela Merkelová, francúzsky prezident Francoise Hollande či generálna riaditeľka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardová. Prísť by mal aj ukrajinský prezident Petro Porošenko a výnimočne aj čínsky líder, ktorým bude premiér Li Kche-čchiang.

 

Svetové ekonomické fórum v Davose sa koná pravidelne od roku 1971 a založil ho profesor ekonómie Ženevskej univerzity Klaus Schwab. Jeho cieľom je nastaviť zrkadlo aktuálnemu vývoju svetového kapitalizmu a načrtnúť jeho ďalší vývoj do budúcnosti. Podujatie budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona