Do darčekov pre starých rodičov investujeme 20 až 40 eur ročne

NETKY.SK • 27 November 2014, 12:23 • 2 min
Do darčekov pre starých rodičov investujeme 20 až 40 eur ročne

BRATISLAVA - Maximálne 40 eur, v takej cene dostávajú darčeky za celý rok od svojej rodiny dve tretiny slovenských seniorov.

slovakia

left justify in out

Nie je to tým, že by boli Slováci voči svojim starým rodičom lakomí. Darčeky im nakupuje 94 % opýtaných. Tretina respondentov tiež priznáva, že by radi investovali do darčekov viac peňazí. Bohužiaľ, na to ale nemajú. Napriek tomu sa väčšinou snažia vybrať darček, ktorý by ich starým rodičom zlepšil kvalitu života. Vyplýva to z prieskumu vydavateľstva Babičkárstvo.sk na vzorke 500 respondentov.
      

Takmer tretina ľudí investuje do darčekov pre svojich starých rodičov 20 až 40 eur ročne, štvrtina 10 až 20 eur. Naopak, iba jedna pätina Slovákov nakúpi darčeky pre starých rodičov za viac než 70 eur. Najlepšie sú na tom ľudia z Bratislavského a Trenčianskeho kraja, kde takmer tretina ľudí kupuje darčeky pre starú mamu a starého otca za viac než 100 eur. Darčeky pre svojich starých rodičov v hodnote vyššej než 400 eur už skoro nikto nekupuje, v Trnavskom kraji sú to iba štyri percentá ľudí.
      

I samotní starí rodičia inšpirujú k nákupu darčekov, a to 46 %, 23 % opýtaných hľadá inšpiráciu na nákup darčekov pre starých rodičoch v kamenných obchodoch, 16 % sa inšpiruje pri surfovaní po e-shopoch a 15 % si nechá poradiť od svojich známych. "Je pozitívne, že prevažná väčšina Slovákov na svojich starých rodičov myslí a vyjadrí im svoju pozornosť v podobe darčekov," uviedla Monika Kopřivová, autorka knižiek Babička, rozprávaj a Dedko, rozprávaj. Ako dodala, "je však nutné podotknúť, že dôležitejšie než výška sumy za darček je to, aby rodina venovala seniorovi dostatočnú pozornosť a snažila sa ho podporiť predovšetkým po psychickej stránke. S pribúdajúcim vekom a odchodom do dôchodku hrá stále dôležitejšiu úlohu nielen zdravie a vitalita, ale napríklad aj snaha ukázať, že je človek stále niečím užitočný".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies