Do Chorvátska mieri skoro tretina slovenských dovolenkárov

NETKY.SK • 1 August 2013, 11:05 • 2 min
Do Chorvátska mieri skoro tretina slovenských dovolenkárov

BRATISLAVA - Chorvátsko je pre dovolenkujúcich Slovákov najobľúbenejšou destináciou aj počas tohto leta. Oddýchnuť si od pracovného života sa tam tento rok vydá až 31 % z nich.

slovakia

left justify in out

Lákadlom sú pre nich hlavne Jadranské more a prijateľné ceny. Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research a portálu Heureka.sk na vzorke 2 200 respondentov. Druhým najobľúbenejším cieľom dovolenky sa pre Slovákov stalo Taliansko s 13 percentami. Prvú trojku uzatvára Bulharsko, kam za oddychom cestuje približne 8 % slovenských turistov.

"V zahraničnej konkurencii letovísk obstálo aj Slovensko, kde bude tráviť dovolenku až 20 % opýtaných Slovákov," uviedol riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský. Na susednú Českú republiku pripadlo podľa prieskumu 5 % respondentov. "Medzi neeurópskymi letoviskami vyhráva Egypt a Kanárske ostrovy, ktoré majú zhodne po 4 % respondentov," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies