Do Česka vstúpili prvé vozidlá amerického vojenského konvoja

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 14:35 • 2 min
Do Česka vstúpili prvé vozidlá amerického vojenského konvoja

PRAHA - Na územie Českej republiky vstúpili dnes dopoludnia prvé vozidlá amerického vojenského konvoja, ktorý smeruje z Nemecka na cvičenie Saber Strike 2016 do Pobaltia. Prejazd kolóny, pozostávajúcej z približne 420 vojakov a 225 kusov techniky, potrvá až do pondelka, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Prvých 35 vojenských vozidiel prešlo krátko po 11.00 h cez západočeský hraničný prechod Rozvadov. S ohľadom na bezpečnosť a plynulosť dopravy bude prejazd konvoja rozdelený do deviatich častí, medzi ktorými budú minimálne polhodinové intervaly.


Americkí vojaci vyrazili dnes zo základne Vilseck v Bavorsku. Prvú noc na území Českej republiky strávia v ruzyňských kasárňach v Prahe a ďalšie dve na Morave: jedna časť vo Vyškove a druhá v Přáslaviciach. V rámci presunu sa uskutoční aj spoločné cvičenie s českými vojakmi.


Vlani cez Českú republiku prechádzali dva podobné americké armádne konvoje, z ktorých prvý vzbudil veľkú pozornosť médií i verejnosti. Najskôr prevažovali hlasy odporcov, napokon však pozdĺž trasy presunu vítali Američanov tisíce priaznivcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona