Do Čarnogurského vysokej školy vstúpil holding českého miliardára Kurku

NETKY.SK • 22 Január 2015, 09:54 • 2 min
Do Čarnogurského vysokej školy vstúpil holding českého miliardára Kurku

BRATISLAVA - Český holding ovládaný miliardárom Miroslavom Kurkom vstúpil do súkromnej Paneurópskej vysokej školy (PEVŠ), ktorá doteraz patrila Rusom, uvádza denník SME.

slovakia

left justify in out

Expremiér Ján Čarnogurský, ako jej spoluzakladateľ tiež bývalý spolumajiteľ, teraz zvažuje, že odíde tiež. Obchod sa udial potichu koncom minulého roka. Podrobnosti predaja nie sú známe. "Škola už dávnejšie hľadala strategického partnera, lebo bola vo finančných ťažkostiach," priznáva Čarnogurský.

 

Do finančných problémov sa podľa časopisu Trend škola dostala v roku 2013, keď zaznamenala výrazný pokles študentov, a teda aj príjmov zo školného. Na preklenovacie obdobie si začala požičiavať. Čarnogurský si nemyslí, že by dôvodom problémov školy boli zlé strategické rozhodnutia doterajšieho vedenia.

 

Zástupca Akademickej aliancie Radan Jünger hovorí, že vstupom do PEVŠ završujú stratégiu spájania vysokých škôl s cieľom vybudovať dve silné a konkurencieschopné inštitúcie v Českej republike a na Slovensku. "Okrem ekonomických efektov, by to malo mať dosah najmä na kvalitu a rozsah poskytovaných služieb pre študentov," dodal.

 

Akademická aliance je holding z Ostravy, ktorý poskytuje výchovu a vzdelanie na vysokých stupňoch prípravy. Z Ostravy je aj skupina Prosperita holding podnikateľa Kurku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies