Do budovy poľskej volebnej komisie vtrhli demonštranti

NETKY.SK • 21 November 2014, 07:28 • 2 min
Do budovy poľskej volebnej komisie vtrhli demonštranti

VARŠAVA - Desiatky demonštrantov vtrhli v noci na dnes do varšavského ústredia poľskej volebnej komisie, aby vyjadrili nepokojnosť s meškaním pri zverejňovaní konečných výsledkov regionálnych a komunálnych volieb.

slovakia

left justify in out

Protestujúci, najmä prívrženci pravicovej strany Právo a spravodlivosť (PiS), podľa agentúry AP komisiu obsadili. Napokon zakročila polícia, ktorá demonštrantov z budovy vyviedla, informoval denník Rzeczpospolita.
      

Protestujúci požadovali rezignáciu členov komisie pre technické problémy počítačového systému, ktoré odďaľujú zverejnenie výsledkov nedeľňajších volieb. Zlyhanie systému spôsobilo, že hlasy z niektorých lokalít sa musia rátať manuálne.
      

Prokurátori vyšetrujú aj útok hackerov na stránku Štátnej volebnej komisie, v dôsledku čoho si museli jej predstavitelia zmeniť prístupové heslá. Útok hackerov pritom so zlyhaním počítačového systému nesúvisel. Tajomník ústrednej volebnej komisie Kazimierz Czaplicki podal pre zlyhanie systému v stredu večer demisiu, odstúpi k 1. decembru.

 

Podľa odhadov výsledkov zverejnených bezprostredne po skončení volieb vyhrala na vidieku práve hlavná opozičná strana PiS, zatiaľ čo vládnuca Občianska platforma (PO) získala veľké mestá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies