Do Botanickej záhrady UK zavíta Kaktusárska jar

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 07:33 • 2 min
Do Botanickej záhrady UK zavíta Kaktusárska jar

Do Botanickej záhrady UK zavíta Kaktusárska jar - Kultúra V Botanickej záhrade Univerzity Komenského v Bratislave (BZ UK) sa bude od piatka do nedele (25. 27.

slovakia

left justify in out

img

V Botanickej záhrade Univerzity Komenského v Bratislave (BZ UK) sa bude od piatka do nedele (25.-27. mája) konať podujatie Kaktusárska jar. Na ploche asi 40 m2 vystavia okolo 600 druhov rastlín, ktoré odborníci vybrali spomedzi 3000 známych druhov kaktusov a sukulentov.
      Jedinečnosť tohto výberu spočíva nielen v rôznorodosti tvarov tela, tŕňov, kvetov kaktusov, v náročnosti a podmienkach pestovania, ale i v krajine pôvodu, od severnej Kanady, USA, Peru až po Argentínu, respektíve africký kontinent. „Hitom minuloročnej výstavy boli napríklad kvitnúce zime odolné kaktusy zo Severnej Ameriky,“ zhodnotil minuloročný záujem návštevníkov riaditeľ Botanickej záhrady Jaroslav Bella. Podujatie má už tradične dva rozmery. „Tým prvým je výstava, ktorou predstavujeme širokej verejnosti úspechy pri pestovaní kaktusov a sukulentov členmi klubu kaktusárov a botanickej záhrady,“ dodal Bella.
      Kaktusárska jar sa pod týmto názvom koná v Botanickej záhrade UK už 18. rok. Výstava je spojená s predajom prebytkov rastlín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies