Do boja s lesnými požiarmi je už v Portugalsku nasadených takmer 5-tisíc hasičov

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 13:16 • 2 min
Do boja s lesnými požiarmi je už v Portugalsku nasadených takmer 5-tisíc hasičov

LISABON - Viaceré oblasti v strednom a severnom Portugalsku zachvátili v nedeľu lesné požiare. Nasadených bolo takmer 5000 hasičov, ktorým sa už podľa tamojšej agentúry pre civilnú ochranu podarilo dostať pod kontrolu všetky okrem jedného z dovedna 108 týchto požiarov.

slovakia

left justify in out

Do hasenia ohňa sa doposiaľ zapojilo takmer 4982 požiarnikov, ktorým pomáhalo vyše 1000 áut a hasiace lietadlá. Jediný požiar, ktorý hasiči ešte dnes nemajú pod kontrolou, horí pri meste Serta, zhruba 200 kilometrov severovýchodne od Lisabonu. Zápasí s ním vyše 700 požiarnikov a deväť hasiacich lietadiel.

 

Hovorkyňa portugalskej agentúry pre civilnú ochranu Patricia Gasparová uviedla, že úrady sa rozhodli pre istotu v oblasti ponechať nasadený celý kontingent hasičov, keďže silný vietor a vysoké teploty by mohli plamene opätovne rozdúchať.

 

S lesnými požiarmi zápasí Portugalsko tradične počas každého leta. Pri jednom z ničivých požiarov, ktorý zachvátil v júni oblasť pri meste Pedrógao Grande, zahynulo dovedna 64 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies