Do bločkovej lotérie sa bude dať registrovať bezplatne

NETKY.SK • 6 September 2013, 17:28 • 2 min
Do bločkovej lotérie sa bude dať registrovať bezplatne

BRATISLAVA – Prvá registrácia bločkov do Národnej bločkovej lotérie bude možná o desať dní, od 16. septembra.

slovakia

left justify in out

Bezplatne sa budú dať pokladničné bloky registrovať formou mobilnej aplikácie, cez internet alebo v partnerských obchodných sieťach. V lotérii sú použiteľné bločky vydané za nákup v obchodoch od 1. septembra. Ich hodnota musí byť minimálne jedno euro. Prvé žrebovanie sa uskutoční 30. septembra. Odvtedy každých 14 dní získa 10 vyžrebovaných finančnú výhru v hodnote od 100 do 10.000 eur. Každých 28 dní sa budú tiež žrebovať výhercovia Druhej šance, v ktorej výhrou je osobný automobil.

"Lotéria sa rozbieha. Zaznamenávame nielen záujem cez SMS, ale hlásia sa nám aj obchody a siete, ktoré chcú svojím zákazníkom umožniť benefit registrácie do lotérie priamo pri platení na pokladni. Od 16. septembra si túto službu budú môcť vyskúšať všetci zákazníci siete predajní ŠEVT a očakávame, že pribudnú aj ďalší," avizoval generálny riaditeľ Tiposu Ladislav Kriška.

Okrem bezplatnej registrácie bude možné tak urobiť aj na ktoromkoľvek zbernom mieste spoločnosti Tipos, za čo zaplatia Slováci 0,20 eura, za registráciu prostredníctvom SMS 0,12 eura. Blok však nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad je možné do lotérie prihlásiť iba raz.

Nevydanie pokladničného bloku treba hlásiť finančnému úradu, nie Tiposu

Pokiaľ ľudia nedostanú od obchodníka pokladničný blok, musia to oznámiť príslušnému finančnému úradu. V súvislosti s narastajúcim počtom sťažností na to upozorňuje spoločnosť Tipos, ktorá je prevádzkovateľom Národnej bločkovej lotérie. Za samotné nevydávanie bločkov však nie je zodpovedná.

"Rozumieme týmto sťažnostiam, ale nemáme kompetenciu ich riešiť. Sťažovateľom preto odporúčame, aby takéto prípady hlásili na príslušný finančný úrad. Za posledné dni sme prijali stovky takýchto sťažností," priblížil generálny riaditeľ Tiposu Ladislav Kriška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona