Do Benghází priplávala prvá loď s vojenskou pomocou USA pre povstalcov

NETKY.SK • 11 Máj 2011, 07:17 • 2 min
Do Benghází priplávala prvá loď s vojenskou pomocou USA pre povstalcov

Do Benghází priplávala prvá loď s vojenskou pomocou USA pre povstalcov

slovakia

left justify in out

img

Prvá loď s americkou vojenskou pomocou pre líbyjských povstalcov, súčasťou ktorej však nie sú zbrane, dorazila dnes do ich bašty, prístavného mesta Benghází. Informovalo o tom americké ministerstvo zahraničných vecí.
      Jeho hovorca Mark Toner povedal, že zásielka pozostáva z vyše 10.000 hotových jedál. Zdravotnícke zásoby, topánky a osobné ochranné prostriedky sú na ceste a dorazia čoskoro, dodal. Americká pomoc dorazila tesne predtým, ako sa šéf opozičnej Národnej rady stretne tento týždeň s vysokými americkými predstaviteľmi vo Washingtone.
      Dnešný lodný náklad je súčasťou pomoci vo výške 25 miliónov dolárov, ktorú prezident USA Barack Obama schválil na podporu povstalcov bojujúcich s líbyjským vodcom Muammarom Kaddáfím. Pomoc, v ktorej nie sú zbrane, pochádza z nadbytočných vojenských zásob USA.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies