Do Banskej Bystrice sa vrátili Adámik i Seye

NETKY.SK • 24 September 2014, 09:43 • 2 min
Do Banskej Bystrice sa vrátili Adámik i Seye

BANSKÁ BYSTRICA - Do futbalovej Dukly Banská Bystrica sa vracajú obranca Jozef Adámik a ofenzívny stredopoliar Mouhamadou Seye, Slovák senegalského pôvodu. Obaja už trénovali s účastníkom najvyššej slovenskej súťaže. Seye bol do mája 2014 zmluvne zviazaný s katarským druholigistom Al Markhiya SC, Adámik pôsobil od januára 2014 v treťoligovom Komárne, predtým hrával v Spartaku Trnava. Informuje o tom denník Šport.

slovakia

left justify in out

"Zbehlo sa to veľmi rýchlo,“ uviedol pre denník Šport 29-ročný Adámik. „Cez víkend mi telefonoval športový riaditeľ Dukly Martin Poljovka, že hľadajú stopéra. Spomenul si na mňa. Zo dňa na deň sme sa dohodli. Ja som to bral možno ako moju poslednú šancu dostať sa nazad do ligy a klub, v ktorom sa mi darilo, mi podáva pomocnú ruku. V červeno-bielom drese som strávil moje najlepšie sezóny. Najmä dve z prvého, trojsezónneho pôsobenia v Dukle, a potom aj tú v ročníku 2012/13. Dospeli sme s Duklou k dohode. V Komárne som sa udržiaval vo forme aj individuálnymi tréningami, keďže na treťoligovej úrovni sa nepracuje tak intenzívne. V lete som hľadal možnosť niekam sa posunúť, lenže ponuky prišli akurát v čase, keď som bol limitovaný problémom so svalovým úponom. Po doliečení už iné neboli - až teraz, banskobystrická.“ Adámik sa dohodol s Duklou na pôsobení do konca kalendárneho roka. Za tím zo Štiavničiek odohral v minulosti 74 ligových stretnutí a dal v nich šesť gólov. 

 

Seye pôsobil v Banskej Bystrici v sezónach 2009/2010 a 2010/2011, v 42 zápasoch strelil päť gólov. Cez Grécko, Maďarsko a Katar sa vrátil pod Urpín. "Z Kataru sa mi mali ozvať s možnosťou predĺženia spolupráce, ale nedohodli sme sa na podmienkach. S manažérom Jurajom Venglošom sme hľadali možnosti, kde by sme mohli pokračovať v mojej futbalovej ceste, čo aktuálne znamenalo dostať zmluvu do konca tejto jesene a potom zistiť možnosť napríklad vrátiť sa do Kataru. Mal som ponuku na zmluvu na tri roky v Maďarsku, čo sme však nechceli. Dohodli sme sa s Duklou do konca novembra, ja chcem pomôcť mužstvu, mužstvo pomôže mne, aby som sa znova dostal do futbalového diania. Uvidíme, čo bude ďalej. Neviem, čo sa v zime vyskytne,“ uviedol pre Šport Seye. 

 

Obe nové posily by mohli byť Dukle v prípade vybavenia všetkých dokumentov k dispozícii už na sobotňajší ligový zápas s Košicami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona