Do aukcie sa dostala bizarná ponuka: Chceli by ste stráviť noc vo väzení za stovky tisíc dolárov?

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 15:00 • 2 min
Do aukcie sa dostala bizarná ponuka: Chceli by ste stráviť noc vo väzení za stovky tisíc dolárov?

Ak túžite po dobrodružstve a neviete, čo s peniazmi, aj toto je možnosť...

slovakia

left justify in out

Nelson Mandela bol skutočne obdivuhodnou osobnosťou. Svoj život obetoval boju proti apartheidu, kvôli čomu strávil v rôznych väzniciach viac ako 27 rokov. V roku 1993 získal Nobelovu cenu za mier a o rok na to sa stal prvým černošským prezidentom v Juhoafrickej republike.

 

Práve tu, severne od Kapského Mesta na ostrove Robben, sa nachádza cela, kde bol tento veľký človek 18 rokov väznený. Momentálne tieto priestory patria pod UNESCO a ročne ich navštívia tisíce turistov. Momentálne sa však do aukcie dostala zaujímavá príležitosť pre tých, ktorí nemajú hlboko do vrecka. Môžete stráviť noc v Mandelovej cele!

 

Vyvolávacia cena tohto netradičného zážitku je 250-tisíc dolárov. Dražba sa bude konať pri príležitosti Mandelových nedožitých stých narodenín. Okrem šťastného „výhercu“ sa do cely dostane aj 66 ďalších záujemcov, pričom výťažok z dražby poputuje na charitu podporujúcu ľudí, ktorí sú väznení v rámci Juhoafrickej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona